Hier hou ik mijn dagelijkse bezigheden bij.

Ik vertrouw

Door Krisp op maandag 26 april 2010 22:45 - Reacties (10)
Categorie: personal blog, Views: 3.609

Af en toe verbaas ik mijzelf. Over het feit dat ik mensen vertrouw. Ik vertrouw mensen op hun woord. De een meer dan de ander, maar de basis van mijn leven staat op vertrouwen. Vertrouwen in datgene wat mensen zeggen, doen en ook laten. Vertrouwen in de adviezen de mensen mij geven, de tips die verwacht en onverwacht komen en de feedback die ze mij geven.

Ik geloof in adviezen, in tips en feedback. Ik doe er veel mee. Ik reageer erop, handel er naar. Ik neem het serieus en gebruik het in toekomstige handelingen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat adviezen van mensen hout snijden, dat tips mijn leven ontwikkelen en verder doen ontplooien. Ik ben - misschien wel tegen een trend in- een ontzettende fan van feedback. Juist door feedback ben ik gemaakt tot wie ik ben.

Lees verder »

To be trusted, or not to be trusted

Door Krisp op woensdag 24 maart 2010 07:55 - Reacties (8)
Categorie: personal blog, Views: 3.093

http://kristianspek.nl/wp-content/uploads/2010/03/hu.jpgVandaag heb ik de laatste lessen van het blok van mijn hogeschool (Hogeschool Utrecht) afgesloten. En alhoewel ik inmiddels voor het vijfde jaar lessen volg, leer ik elke dag nog, meer dan ik in het begin deed. Over vertrouwen bijvoorbeeld.

Vertrouwen is een raar iets. Je kunt iemand vertrouwen, iemand volledig vertrouwen, of iemand maar half vertrouwen. Sommige mensen vertrouwen we niet, maar we reageren wel op de woorden van die mensen. Op de een of andere manier denken we dus wel dat diegene zegt wat hij vindt. Raar eigenlijk.

Vanaf een februari heb ik van alles geleerd over samenwerken. Over samenwerken als team, tussen bedrijven of als consultant met een bedrijven. Het woord wat hierbij elke keer weer kwam bovendrijven, was vertrouwen. Heb je vertrouwen in elkaar om met elkaar samen te werken?

Lees verder »

Bloggen is mijn verslaving

Door Krisp op zondag 15 november 2009 14:07 - Reacties (3)
Categorie: personal blog, Views: 2.712

Bloggen is mijn therapie, zo heb ik regelmatig gezegd. Schrijven doe ik niet alleen omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik het nodig heb. Hard nodig. Zonder schrijven kan ik niet. 'Writing was my first love' zou zo de titel kunnen zijn van een -overigens nog niet geschreven- blog, waarin ik mijn liefde voor de schrijfkunst zonder veel gêne uit. Misschien is verslaving toch een beter woord.

Daarom geef ik -tussen alle drukte door- toch even toe aan mijn verslaving. Om weer even aandacht te vragen voor mijn andere liefde, muziek. Wist u dat John Mayer weer een nieuw album heeft uitgebracht? Zoals altijd weer een waar juweel, met zeer gevoelige nummers. 'Who says' bijvoorbeeld, een heerlijk nummer over het leven en de vrijheid daarvan.

Lees verder »

State of music

Door Krisp op zaterdag 5 september 2009 12:47 - Reacties (10)
Categorie: personal blog, Views: 3.577

Bij de meeste stemmingen die ik heb, heb ik een artiest die daarbij past. Bij het studeren draai ik graag Katie Melua, Mark Knopfler en Norah Jones, terwijl ik tijdens het lezen juist overstap naar Janine Jansen en Hillary Hahn. Heerlijk rustig en ontspannend, het geeft ruimte voor het opnemen van informatie.

Maar ook belangrijke gebeurtenissen in mijn leven hebben een muziekassociatie. Mijn eerste vliegtuigvlucht was onder begeleiding van U2. Parijs associeer ik nog altijd met Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain van Yann Tiersen, Londen is voor mij onlosmakelijk verbonden met Keane. De dag dat ik Schotland binnenrijd zal begeleid worden met Jamie Cullum en op het moment dat ik de Verenigde Staten binnenvlieg, zal ik onmiddellijk Joe Cocker aanzetten. Associaties hoeven namelijk niet meteen logisch te zijn.

Lees verder »

Twijfelend de crisis in

Door Krisp op donderdag 30 juli 2009 00:09 - Reacties (6)
Categorie: personal blog, Views: 2.638

Soms twijfel ik aan mijzelf. Over de keuzes die ik maak, of vooral verzuim te maken. Over het feit dat ik kijk of het gras bij de buren groener is en dan heel hard kunstmest over mijn eigen tuintje gooi. Dat ik heel hard schoffel in mijn tuin en die mooie, oude plant eruit ruk omdat hij niet mooi meer is. En daar dan later spijt van krijg, want hij was toch wel een goede aanvulling.

Dat dus, alleen dan in het echte leven. Zoiets als 'geen tijd hebben' omdat ik andere dingen toch belangrijker vond dan dat ene afspraakje met die vriend. Dat ik liever thuis blijf zitten in plaats van door de regen te gaan naar die verjaardag. Dat ik een persoon niet bel omdat ik daar totaal niet aan denk, terwijl hij het juist zo hard nodig heeft. Dat, en meer.

Lees verder »